28 juli: dagje Dali

28 juli 2019 - Cantallops, Spanje

We zeggen Pi vaarwel, en gaan weer verder richting de volgende stop. We rijden eerst een heel stuk zuidwaarts, ten oosten van het Parc Natural del Madi-Moixero. Minder hoog gebergte dan waar we vandaan kwamen, maar ook weer super mooi. Een van de vele kronkelwegen die we rijden, is zo kronkelig dat we een dikke 30 kilometer niet harder dan 50 km/u gemiddeld rijden.

30 kilometer lang bochtjes... gemiddelde snelheid niet boven de 50 km/u

Veel wielrenners on the road hier. Geinspireerd door de tour wellicht, haha. Dappere dodo’s in elk geval;, het is weliswaar minder hoog gebergte hier, maar als Peelfietser lijkt het me wel pittig om hier op de tweewieler rond te touren.

Onze route vandaag komt langs de stad Figueres. De geboorte- en sterfplaats van niemand minder dan Dali. Hier staat dan ook een van de drie Dali-museums die Spanje rijk is. Dus hier MOETEN we even een tussenstop inlassen om er een dagje Dali van te maken. Als je de stad inloopt en het museum doemt op, denk je in eerste instantie dat je in de wereld van de Efteling stapt. Heel duidelijk heeft de heer Dali zich zelf met de look&feel bemoeid.

Nee, niet de Efteling...., maar het Dali-museum in Figueres

Wat je ook van zijn kunst vindt, hij is in elk geval super veelzijdig. En bizar. Maar ook mooi!.Het is in elk geval de moeite waard om hier een bezoek aan te wagen als je in de buurt bent.

En wie kent dit niet .... Geweldig!Soft watches... in het echt... MOOI!Dali’s versie van het plafond van de Sixtijnse kapel, of zoiets....;-)

Na onze middag cultuur, koersen we door naar Cantallops, aan de rand van uitlopers van de Pyreneeen, met de kust in de verte al in beeld....

Meer fotootjes? Die vind je weer bij foto’s hieronder.

Foto’s

1 Reactie

  1. Irma:
    29 juli 2019
    Die snor staat je goed 🤣